Hyttestrøm blir også dyrere – skal vi velge fastpris eller variabel pris i takt med markedet?

Prisene på strøm inkl. nettleie økte i snitt hele 29.3% fra oktober til november 2007 – det er det høyeste på mange år(2003). I disse dager mottar mange hytteiere i vårt område tilbud om fastpris fra Flesberg E-Verk. Fastpristilbudet for ett år er på 49.27 øre/kwh + 125 i fastbeløp pr. år. Vi har sjekket litt med andre leverandører (Ustekveikja, Lier E verk mv) og vurderer tilbudet som bra – ikke minst den effektive prisen blir ok når vi hensyntar fastpriselementet på 125 pr år. Her har andre 39 kr pr mnd – dette påvirker naturigvis den effektive prisen ikke minst om du har et lavt forbruksnivå.

Nettleie 2008 til Flesberg E-Verk.
Vi noterer oss at FE med grunnlag fra NVE har fått øke sin nettleie med hele 16% for 2008. Dette er betydelig gitt det faktum at nettleien utgjør en vesentlig del av den totale strømregningen. Dette er en monopolsituasjon vi ikke får gjort noe med. En trøst er det jo at FE har ny forsyningslinje fra Belgen til Søndre Ble. Det betyr sikrere leveringskvalitet for oss som er brukere.

En annen sak er om man skal ha fastpris eller ikke. Generelt bruker vi mer strøm i vinterhalvåret – da er også prisen på sitt høyeste. Det finnes ikke et enkelt svar på dette – det blir opp til deg å vurdere. Tilbudet om fastpris fra FE har frist 4.02 – det mener vi ver vel kort frist når det blir sendt ut såvidt sent. Vi sender en mail til FE for å sjekke om fristen er å forstå som absolutt!

NB! Melding fra FE 07.02: Vi har fra FE fått bekreftet at fristen er utvidet til «mottatt aksept på fastpris» til den 13.02. (web red/jgr)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*