Hold Blefjell rent!

SBV og ikke minst våre medlemmer er opptatt av et rent og ryddig nærmiljø! Flesberg Kommune med Driftssjef Thor Inge Navelsaker i spissen arbeider for samme sak og gjør en god jobb i å holde orden på vår søppel og containere.

Flere medlemmer har henvendt seg til oss med spørsmål om hva som kan gjøres for å gjøre forholdene enda bedre – spesielt rundt perioder hvor det er mye aktivitet og brukere av fjellet. SBV har en god og konstruktiv dialog med kommunen, som på sin side er svært positive til et godt samarbeid med vel foreninger som SBV – nettopp fordi vi har samme mål og interesse i å holde nærmiljøet ryddig og rent!

Kommunen påpeker at problemet er sammensatt og viser til eksempler på hva man ofte finner i Containerne :

  • Gress fra klippere, stein og grus
  • Mye rent trevirke, planker mv (Kan jo brukes som fyringsved)
  • Møbler som sofaer og stoler
  • Hvitevarer og elektronisk avtall, TV etc
  • Mye byggavfall

Kommunen har også forsøkt å bytte ut med større containere i perioder. Erfaringen har vært at det ofte medfører at større gjenstander finner veien til containerne. Samtidig påpekes det at man de siste årene har merket en bedring i brukernes ”renovasjonsmoral” – og det er jo et godt signal. I høysesonger som blant annet påsken registrerer kommunen økt bruk av containerne noe som også må tilskrives flere folk i hyttene, men ikke minst betydelig økning av antall dagsturister.

Det vil fremover komme informasjoner klistret på containerne. Det vil også komme containere med mindre åpning slik at det normale husholdningsavfallet kan kastes greit, mens større gjenstander og spesialavfall ikke kan bli lagt i containerne. Her må vi alle være flinkere til å bruke søppelmottaket. Sjekk http://www.flesberg.kommune.no/

TENK OVER HVA DU KASTER – OG HVOR!

Det vil jo alltid være et kompromiss mellom løsninger og pris. Gjennom å være bevisste og miljøorienterte kan vi alle bidra til å redusere behovet så mye som mulig og ikke minst det vil holde renovasjonskostnadene på et fornuftig nivå!

Kommunen vil arbeide målrettet for at renovasjonen skal bli så god som mulig blant annet arbeides det med en ”renovasjonsstrategi” for Blefjell. Dette innebærer også besøk i andre hytteområder for se etter ”gode erfaringer”. Det betyr at vi fremover vil se både nye containere med klarere og bedre informasjon til brukerne og kanskje enda mer effektive rutiner. Ved at vi alle er bevisste vårt felles ansvar for en god ”renovasjonsmoral” tror vi på et enda renere og ryddigere Blefjell!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*