Er det mulig å gå på ski på Ble 18. april?

Ja – det er mulig – eller for å si det på en annen måte:

«Øyhopping i Hellas» er UT i påsken – «Lynghopping på Ble» er INN i år! Sjekk bilder fra dagens skitur under.

18. april la vi i vei innover fjellet – med «Lyngklister» under skiene gikk det over lyng og hei – og snø. Vi kaller det lynghopping der vi gikk lett påkledd i den sterke vårsolen ! Underveis traff vi Finn og Harald fra Solbergelva. De hadde vært innover mot Fagerfjel og kunne fortelle at det var opp til 2 km med snø på det lengste..Bare smil og god humør ! Noen spør om smøringen «Lyngklister» – hva er det? Ta på vanlig rødt klister og gå i vei. Etter å ha pasert den første lyngen fester det seg gress i klisteret – når du så møter snøen igjen blir gresset liggende i farstretningen – en perfekt blanding til formålet ! GOD TUR!

Fjellbjerka-1804-2011

Den krokete fjellbjørka slynget seg i glede over å slippe å bære på den tunge snøen fra en lang og hard vinter!

Finn-og-Harald-1804-2011

Blefjell-1804-2011

Med-ski-i-lyngen

Ned-fra-Strut

Skiltene-1804-2011

Skituren bød på mange spennende utfordringer – i kortermet og shorts ! Overraskende greit å gå med «Lyngklister» i lyngen. Med et par eldre fjellski bar det godt uten å synke ned i myrhullene også. Den harde vinden hadde tatt hardt på skiltene – her i krysset ned mot Blefjellheisen. En spennende og anderledes skitur ble det. Nydelig vær og møte bare med glade fjes er en hyggelig start på årets påske. God tur folkens!

Jon-E-1804-2011

Like sikkert som våren kommer til Blefjell er det å treffe på selveste indianerhøvding – denne gangen på vei opp mot Strutåsen.
Han hadde også lagt «Lyngklister» under skiene og koste seg i varmen sammen med Kristian på 7 og Tiril på 10 år. Det ble en flott «Lynghopping» på Blefjell – en ny aktivitet til stor glede for liten og stor ! «God Påske til alle» – smilte høvdingen og la i vei med stammens yngste…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*