Løypedugnad 2013 – mer info og flere bilder

Vi har i høst gjort store fremskritt på fjellet!

4N6C2777
Vi var en god gjeng på dugnaden alle tre dagene

Vår løypesjef kan rapportere til om flotte dugnader to helger i høst. Vi fikk gjort masse og oppmøtet var bra til å være første gangen. 7-10 deltakere hver dag gjorde at vi er godt i rute på planlagte arbeidsoppgaver og mye flott dugnadsarbeid er blitt utført på Blefjell allerede!

Blestua og Inger spanderte rykende ferske kanelsnurrer og kaffe når vi møtte opp på morgenen for å fordele arbeidsoppgaver og utstyr. Så stemningen ble meget god fra første sekund og arbeidsmoralen høy. Etter litt info, mat og drikke fordelte vi oss ut på brobygging i skitrasè og på klopping oppe ved Strutåsen. Strålende humør på gjengen og mye humor fulgte oss hele dagen!

Arne Støer har gjort masse arbeid i sommer med materialene vi kjørte ut i vinter med Ole Jørgen Huslende.

I skitrasè ved Tonemyra:
Vi har bygd 3 broer over kritiske elveløp, 2 stk helt ferdig og den siste mangler kun avslutninger og 5 bord på hver ende. Vi har bygd solide broer med store fjellfuruer på 6-7 meter som underliggerer – 5-6 stk pr bro og panelt dette med 2×6 bord som er 5.3 meter brede. I tillegg er de flyttet opp litt i terrenget, slik at ikke vårflommen skal ta broene. De ble massive og meget solide! Følgelig blir den nye skiløypa snart en runde som blir klar tidlig og varer lenge på våren!

4N6C2792
Strekket som er markert med blått har blitt forbedret denne høsten.

Ole Jørgen Huslende har kjørt opp mange lass med bark som vi har fått gratis på saga, så da pyntes det fint opp i hver ende av broene. I tillegg skal det brukes en del lass med bark oppe i en vrien skrent for å javne ut for løypemaskin.

Elvene er også rettet opp og gjort bedre under broene av Einar Huslende med gravemaskin, så Einar har jobbet gratis for oss i flere dager med gravemskinen sin. Arne, Ole Jørgen og Karl Arne Lia jobbet også en del dager i forkant sammen med Einar i løypetrasèen.

Klopping:
På fjellet ble vi ferdig med masse ny klopping rundt skilt og søla ved Strutåsen. I tillegg ble det gjort ferdig rundt en kilometer med treklopper på sør-siden av Langevann. Vi har også lagt ut materialer i vinter i terrenget ( over 1000 meter ) og mangler nå kun montering/skruing av de siste bitene her. Så vi er rute også med denne delen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*