En hilsen fra Anne Lise Næss

Etter at Anne Lise Næss ble utnevnt til æresmedlem i Søndre Blefjell Vel, mottok vi en hilsen fra henne, som også inneholder en kort oppsummering av historien til foreningen vår. Vi gjengir den her, slik at dere som ikke har vært medlem som lenge kan få litt bakgrunn om foreningen.

Til alle dere i Søndre Blefjell Vel.

Tusen, tusen takk for utnevnelsen på årsmøtet. Det er en ære for meg. Jeg, som normalt er verbal nok til å uttrykke følelser, mistet munn og mæle.

Jeg satt på årsmøtet og frydet meg over alt det arbeidet som nå gjøres med samme mål og
mening som Olav og jeg hadde da vi restartet hytteeierforeningen.

Da vi kjøpte hytte her i 1994, så vi fort at det trengtes «pleie» her i naturen. Sommerløypene lå som sorte sår i myrene. Vi hadde erfaring fra løypearbeidet i D.N.T. og tanken på å starte en forening modnet seg gjennom året. Etter flere kvelder med samtaler med Einar og Bjørg om ideen, innkalte vi til konstituerende møte på Blestua 23.09.1995.

18 interesserte møtte opp og vi ble overrasket da vi erfarte at vi ikke kunne starte noe som
eksisterte, men bare hadde ligget i dvale i mange år.

Vi overtok protokoller- vi overtok penger på bok, men det fantes ingen medlemmer. Så i realiteten var det å starte på nytt med Olav som medlem nr 1 og jeg som nr 2. Stadig flere meldte seg inn og de første dugnadene kom i gang med 9 stykker tilstede.

Etter hvert fikk jeg idèer om å arrangere flere aktiviteter. Ble- Knærten var det første vi startet. Vi trålet nærterrenget for å finne et egnet område og den første Ble-Knærten foregikk skjærtorsdag i mars 1997. Vi hadde rennet ca 500 meter opp for Blestua, til venstre for hovedløypa. Det var 54 barn med. Noen foreldre klaget på at det var for langt å gå for de minste, så året etter la vi løypa der den er nå og i alle år har vi samarbeidet med Blestua. Vi hadde blant annet premieutdeling inne på Blestua enkelte ganger!

Ble- Knærten henger på veggen i hytta mi, har ikke hatt hjerte til å gi den til Velet.

I 1998 satte vi i gang med Høst- Ruslær`n. Olav, Arne Støer, Bjørn Nilsen og Yngvar Vataker var i alle år ute og merket løypa og hengte opp postene. Jeg brente medaljer til alle barnedeltakerne.

Tenkte det kunne være interessant for hytteeiere, campingvogneiere og dere som nå står i bresjen å kjenne til bakgrunnen og historien til foreningen vår. Dere som nå står i ledelsen har en egenskap som Olav og jeg dessverre manglet – evnen til å delegere! Vi var så sjenerte at vi ordnet det meste selv. Jeg beundrer dere og er veldig fornøyd med at denne «babyen» vår – Søndre Blefjell Vel – lever i beste velgående!

Igjen; TUSEN TAKK!

Mvh

Anne Lise Næss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*